Potpora ženama poduzetnicama

Bez autora
Feb 01 2011

Među gotovo 320.000 nezaposlenih, 60% su žene. Mnoge će, umjesto iskoraka u poduzetničke vode, radije čekati kakav posao u nekom od javnih poduzeća ili državnoj službi. Takvo bi razmišljanje moralo postati stvar prošlosti. Priliku za novo zaposlenje može im donijeti ulazak u svijet poduzetništva. Europskim ambasadoricama poduzetništva pridružilo se 30 naših poduzetnica, s ciljem promicanja ženskih poduzetničkih projekata. Hrvatska gospodarska komora (HGK) predstavila je projekt Europske mreže žena ambasadorica poduzetništva koji je prijavljen na natječaj u okviru CIP programa Europske komisije za konkurentnost i inovacije. Cilj projekta vrijednog 146.000 eura je uspostava mreže ambasadorica u Hrvatskoj koje će poticati žene na poduzetničku djelatnost i podizati svijest o poduzetništvu žena.

Potpora ženama poduzetnicamaMeđu gotovo 320.000 nezaposlenih, 60% su žene. Mnoge će, umjesto iskoraka u poduzetničke vode, radije čekati kakav posao u nekom od javnih poduzeća ili državnoj službi. Takvo bi razmišljanje moralo postati stvar prošlosti.

Priliku za novo zaposlenje može im donijeti ulazak u svijet poduzetništva. Europskim ambasadoricama poduzetništva pridružilo se 30 naših poduzetnica, s ciljem promicanja ženskih poduzetničkih projekata.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) predstavila je projekt Europske mreže žena ambasadorica poduzetništva koji je prijavljen na natječaj u okviru CIP programa Europske komisije za konkurentnost i inovacije. Cilj projekta vrijednog 146.000 eura je uspostava mreže ambasadorica u Hrvatskoj koje će poticati žene na poduzetničku djelatnost i podizati svijest o poduzetništvu žena.

Kad govorimo o ženama poduzetnicama, ne govorimo o nekoj ekskluzivnoj grupi građana, manjini koju treba posebno štititi, nego govorimo o većini građana koje ima pravo i odgovornost uređivati život u cjelini, izjavio je Nadan Vidošević, predsjednik HGK.

Europska mreža ambasadorica okuplja žene iz 22 zemalja. Od prošle godine potiču i hrvatske poduzetnice da osnuju vlastite tvrtke, dodatno se obrazuju i nauče kako uspješnije ploviti poduzetničkim vodama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik